Demo Blog

CA SA VA ADUCETI AMINTE DE VREMURILE CE AU FOST!

by KEOPS ROCK BAR on Nov.22, 2009, under



Keops - „a doua casa departe de acasa“Marius MACAMETE. Gazeta de Sud

In mai toate discotecile, cluburile si barurile din oras o seara din saptamâna este desemnata „speciala“ pentru faptul ca are un anumit invitat sau se organizeaza o petrecere. In Keops, fiecare seara este speciala pentru ca se petrece intre prieteni.
Nu trebuie neaparat sa ai haine de piele, pleata, sa te plimbi toata ziua pe un motor sau sa asculti muzica rock. Aici vii sa te simti bine si sa-ti faci prieteni. „Nou-venitii sunt bine veniti. Aici vii singur si pleci prieten cu toata lumea“, a declarat Carmen Vladu (Cosmina sau „Mami“ pentru cei apropiati), proprietarul localului.
Ideea de a infinta un bar unde sa se asculte numai muzica rock le-a venit atunci când in local au „aterizat“ doi prieteni care erau tare suparati pe cei care inchisesera rockoteca din oras. Atunci au observat si diferenta dintre cei care au inceput sa vina si cei care veneau inainte in bar.

„Dupa ce s-a incheiat prima seara, am ramas surprinsi de faptul ca nu erau mucuri de tigari pe jos cum gaseam inainte când in bar se asculta alt gen de muzica. Ne asteptam sa fie cu totul altfel. Stiti, cum are mai toata lumea acele idei preconcepute despre rockeri“, a tinut sa mentioneze Cosmina.

Dupa o saptamâna de comparatie, intre tot ceea ce se intâmpla acum si ce se intâmpla inainte, proprietarii, placut impresionati, au ajuns la concluzia ca trebuie sa ramâna la acest gen de muzica. Au devenit prieteni cu toti clientii care le calcau localul si au inceput, incetul cu incetul, sa-si schimbe si ei optiunile in ceea ce priveste genul de muzica pe care o ascultau. De la muzica latino si dance, in prezent, Cosmina si fratele sau asculta si ritmuri mai putin digerabile de catre unii ascultatori. In local vin oameni din toate categoriile sociale. De la cei mai simpli, la elevi olimpici, studenti si chiar doctoranzi. Sunt tineri care s-au cunoscut aici si care mai târziu s-au casatorit. Sunt oameni din alte orase veniti in Craiova sa-si petreaca o parte din concediu care sunt clienti fideli ai barului. Vin aici sa-si intâlneasca vechii prieteni. Asa s-a ajuns ca barul sa fie cunoscut in orase ca Brasov, Severin sau Târgu Jiu.

„Localul comunistelor“

„Nu ne-am facut niciodata publicitate de genul pliantelor sau fluturasilor. Totul s-a povestit de la un client la altul si asa am ajuns sa fim cunoscuti in multe orase din tara si sa avem prieteni peste tot“, a afirmat Cosmina.

Din local nu lipsesc nici bikeri cu renumitele lor „comuniste“, motoare care se produceau in special in tarile unde era regimul care le-a si dat numele. Se strâng aici si discuta despre noile smecherii pe care le-au descoperit legate bineinteles de motoare.

In urma cu doi ani, mai exact in luna aprilie a anului 2004, barul a avut si câtiva vizitatori de seama din lumea rockului international. Membrii formatiei Possession au vizitat clubul, ramânând placut impresionati de atmosfera de aici.
Muzica din bar este adusa de clienti care vin de obicei cu cd-uri de acasa si le copiaza in calculatorul de aici. Fiecare client poate asculta ce melodie doreste. Datorita genului de muzica, la inceput au avut probleme cu vecinii care comentau foarte urât la adresa lor.

„Ne ziceau ca am adunat aici, in centrul Craiovei, toti jegosii si toti drogatii, dar acum si-au schimbat parerea si au realizat ca aici vin oameni normali cu care au foarte multe in comun“, a precizat Cosmina.

Preturile bauturilor sunt pentru orice buzunar. Aici vine omul, isi cumpara o bere, asculta muzica si discuta cu prietenii.

„A doua casa departe de-acasa. Vii sa stai cu orele, sa discuti cu prietenii si sa depeni amintiri placute petrecute impreuna“, a declarat Irina Neacsu.
2 comentarii more...

2 comentarii

  • Alex Cioroianu

    Foarte tare articolul...eu vin aici de cand eram prun (clasa a 10-a...acum...5-6 ani...) plecam dupa 2 beri si 4 ore cantand si pe 7 carari....acum timpul a trebut, berile sunt mai multe si faca acelasi efect..oamenii s-au schimbat, au aparut fete noi (mai ales cele din ultimii 3 ani)...dar cand vin in oras trec prin keops si descopar cu incantare varianta demo de la i wih i had an angel...aceias melodie de acum 4-5 ani. S-a schimbat barul, a disparut motocicleta, a disparut pana si butoiul care acum zace bucatele...dar atmosfera a ramas la fel...

  • ღஜღAng3l of Lov3ღஜღ

    Cand am calcat pentru prima data in Keops aveam 18 ani:) mi a placut atmosfera de atunci la nebunie si veneam mereu acolo,la a doua noastra casa,in special vinerea...Eu fac parte din "copiii vineri" de atunci si "Mami" inca imi mai zice mie si celor cativa de au ramas in Craiova "copiii vineri "...Sweet memories...Inca frecventez barul cu cea mai mare placere pentru ca aici am legat prietenii ce s au mentinut de a lungul anilor...

Related Posts with Thumbnails

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!